Zupa krem z warzyw korzeniowych – PRZEPIS

Zupa z korzeniowych warzyw to idealne rozwiązanie na chłodne dni 🥕🍠 Prosta, sycąca i pełna witamin – nie może jej zabraknąć w jesiennym menu! 🤎

Zupa krem z warzyw korzeniowych – PRZEPIS

Składniki (1 porcja):
mały batat
średnia marchewka
średnia pietruszka
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka oliwy
sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
szklanka bulionu (w zależności od ulubionej konsystencji)
Do podania – jogurt, groszek ptysiowy

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj, obierz i pokrój na mniejsze. Wymieszaj z przyprawami i oliwą. Tak przygotowane warzywa piecz około 30 minut w 180 stopniach (do miękkości warzyw). Upieczone warzywa zblenduj z przygotowanym bulionem. Podaj z ulubionymi dodatkami. Nasza propozycja to jogurt oraz groszek ptysiowy.

Wskazówki
Jeśli wolisz rzadszą konsystencję, dodaj więcej bulionu.
Do zupy możesz dodać odrobinę śmietanki, to wzbogaci jej smak.

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved