Szybki pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy to doskonała alternatywa dla kalorycznego pasztetu dostępnego na półkach sklepowych. Nasz pasztet w przeciwieństwie do sklepowych składa się wyłącznie z prawdziwego mięsa, jajek, warzyw i oliwy. Idealny wybór dla osób będących na diecie i nie tylko!

PASZTET DROBIOWY

Składniki (ok. 0,5 kg = 10 porcji): 

  • 6-7 dużych pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 upieczone udko z kurczaka
  • ½ średniej cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypiorek
  • ½ szklanki mrożonego groszku

Przygotowanie: 

  • Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki, cebulę drobno posiekać. Na łyżce oliwy z oliwek podsmażyć warzywa z niewielką ilością soli.
  • Upieczone udko z kurczaka obrać z mięsa, odrzucając kości i skórę. Jajka ugotować na twardo. Ugotować zamrożony groszek.
  • Groszek wrzucić do miski i zmiksować blenderem. Następnie dodać mięso, jajka, pieczarki i wszystko razem zmiksować, aby powstała jednolita, gładka masa.
  • Doprawić ½ pęczka szczypiorku, pieprzem i solą, po czym wszystko dokładnie wymieszać.

Czas przygotowania: 30 minut

pasztet drobiowy kcal

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved