Lody cytrynowe

kategoria: Blog, Przepisy
Lody cytrynowe

Lato w pełni, upały jeśli odpuszczają, to tylko na chwilę. Czy można sobie wyobrazić lepszy czas na jedzenie lodów? A te, z naszego przepisu, mają praktycznie 0 kcal! 

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki erytrytolu
  • 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny/limonki
  • łyżka skórki otartej z cytryny/limonki

Sposób przyrządzenia:

W małym garnuszku całkowicie rozpuścić erytrytol w wodzie. Wystudzić Przełożyć do plastikowego pojemnika i wymieszać z sokiem z cytryny i skórką. Wstawić do zamrażarki na 6 godzin w międzyczasie mieszając całość co 1,5- 2 godzin. Gotowy sorbet podawać z kawałkami pomarańczy i świeżymi listkami mięty.