Jajka faszerowane z cukinią

Jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. W naszych przepisach również nie mogło ich zabraknąć! Łapcie pomysł na faszerowane jajka z cukinią.

Składniki (3 porcje):
- 6 jajek
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 mała cukinia
- 1 łyżeczka tymianku
- 4 łyżki tartej mozzarelli light
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki + do dekoracji

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie, dodać do niej startą cukinię i tymianek, przesmażyć razem do połączenia smaków. Dodać posiekaną natkę, wymieszać na wyłączonym gazie, odstawić do wystudzenia. Ugotowane jajka obrać, przepołowić, usunąć żółtka. Żółtka utrzeć z duszonymi warzywami, tartą mozzarellą i solą, pieprzem oraz opcjonalnie odrobiną chilli. Farsz lepić w kulki i wkładać do jaj w miejsce żółtka.
Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved