Nie tylko dodaje wyjątkowego smaku naszym potrawom, ale także jest niskokaloryczny i obfituje w witaminy oraz minerały. Jest doskonałym źródłem żelaza, witaminy K, A, C, oraz kwasu foliowego, wspierając tym samym zdrowie serca, układu odpornościowego i utrzymanie młodej skóry.
Włączając szpinak do swojej diety, dostarczasz organizmowi niezbędnych składników odżywczych, a przy tym cieszysz się pysznym smakiem. Skonsultuj się z nami, aby stworzyć spersonalizowany plan żywieniowy, który uwzględni korzyści szpinaku dostosowane do Twoich indywidualnych potrzeb!
Pyszne zielone placuszki na śniadanie lub kolację! Koniecznie wypróbuj ten przepis
Składniki (2 porcje)
2 jajka
80 g szpinaku
80 g mąki pełnoziarnistej
2 duże łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
1 łyżeczka budyniu waniliowego
kilka kropel aromatu waniliowego
spłodziło (wedle uznania, nie jest konieczne)
szczypta soli
Przygotowanie:
Jajka ze szpinakiem blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy wszystkie sypkie produkty i mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy placki będą gotowe udekoruj je dowolnymi owocami i masłem orzechowym.
Smacznego
#dietetykdąbrowatarnowska #dietetykbonnesante