Sezon na szparagi trwa!

🥗🥭🌰 Przedstawiamy Wam przepis na sałatkę ze szparagami, mango i orzechami włoskimi! 🌱🍋

Składniki (3 porcje):
- 1 pęczek świeżych szparagów, oczyszczonych z odłamanymi końcówkami
- 1 mango, obrane i pokrojone w kostkę
- 1/2 szklanki orzechów włoskich, lekko uprażonych
- 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
- 100g sera koziego feta, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z połowy limonki
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj szparagi i gotuj przez 2-3 minuty, aż staną się jędrne, ale wciąż lekko chrupiące. Odcedź je i przełóż do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Następnie odcedź i odstaw na bok.
2. W małej misce przygotuj dressing, mieszając sok z limonki, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
3. W dużym naczyniu delikatnie wymieszaj szparagi, mango, cebulę, orzechy włoskie i kozi ser feta. 
4. Polej sałatkę przygotowanym dressingiem i wymieszaj, aby składniki równomiernie się nim pokryły.
5. Podawaj sałatkę jako oryginalną i odświeżającą przekąskę lub dodatek do głównego dania.

🔎 344 kalorii / 1 porcja

#Sałatka #Przepis #KulinarneInspiracje #Dietetyka #SałatkaZeSzparagami #Mango #OrzechyWłoskie 🥒🥥

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved