Okres letni kojarzy się między innymi z roznoszącym się w powietrzu zapachem grilla Szczególnie w weekendy, te bezchmurne i pogodne . Dlatego dzisiaj przygotowaliśmy dla Was pomysł na deser z rusztu w zdrowym wydaniu!
Grillowane brzoskwinie z jogurtem greckim i miodem –
PRZEPIS
Składniki (3 porcje):
– duży jogurt grecki (400 g)
– 6 dużych brzoskwiń, przekrojonych na pół
– 1 łyżeczka cynamonu
– 3 płaskie łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
Łączymy jogurt z cynamonem i rozkładamy równą ilość do 3 małych miseczek. Brzoskwinie grillujemy do osiągnięcia miękkości, około 2-3 minuty z każdej strony. Po przestudzeniu wykładamy brzoskwinie do miseczek z jogurtem (po 2 połówki na 1 miskę), polewamy miodem. Podajemy od razu.