Przepis na "Fit Reeses"
Składniki:
• 80 g masła orzechowego
• 40 g erytrytolu
• 30 g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym lub waniliowym
• 1 łyżeczka cukru waniliowego
• 2 szczypty soli
• 100 g mlecznej czekolady
• 200 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
W wysokim naczyniu umieścić masło orzechowe, ksylitol, ekstrakt z wanilii oraz sól. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. W kolejnym kroku podzielić czekolady na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Przygotować silikonowe foremki na muffinki. Na dno każdej foremki wylać 1 łyżkę roztopionej czekolady, a następnie łyżką rozprowadzić na boki foremki [do połowy wysokości. Włożyć foremki do zamrażarki, by czekolada zastygła. Masą wypełnić foremki z czekoladą. Wierzch każdej z pralinek zalać czekoladą, a następnie umieścić w lodówce do całkowitego zastygnięcia czekolady.
1 sztuka = 185 kcal 🙂
zdrowe przepisy, przepis na czekoladki, fit słodycze, dietetyk Łańcut, odchudzanie, redukcja