Kolejne zajęcia z serii gotuj z dietetykiem-Takie pysznośc tworzyliśmy z Domu Senior+↘

PASTA Z BURAKIEM

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka ciecierzycy około 200 g netto
  • 1 burak pieczony
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka płaska lub 1/2 mielonego kminu
  • 3 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku

Buraka upiec lub ugotować. Obierać i ostudzic. Odlewać wodę na sicie. Do soczewicy dodać sok z cytryny i ząbki czosnku. Zacząć blendowac i podać po chwili pokrojonego buraka, oliwę, czosnek, sól, kumin i zmiksować na najwyższych obrotach. Jeśli pasta jest za gęsta dolać jeszcze kilka łyżek wody. Kiedy pasta będzie miała jednolitą konsystencję jest gotowa. ?Smacznego!

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved