JESIENNA OWSIANKA DYNIOWA

Co powiecie na pieczoną owsiankę dyniową, która wygląda i smakuje jak ciasto? Jesteśmy pewni, że Wam się spodoba! 🥧

Składniki (1 porcja):
– 4 łyżki puree z dyni (100g)*
– jajko
– pół banana
– 5 łyżek płatków owsianych
– 3 łyżki mleka
– ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
– ½ łyżeczki cynamonu
– szczypta soli
– łyżeczka erytrolu
– kostka gorzkiej czekolady
– 5 sztuk orzechów pecan (15g)

Przygotowanie:
Banana rozgnieć widelcem na mus. Wymieszaj ze sobą wcześniej przygotowane puree z dyni, jajko oraz mus z banana. Do masy dodaj pozostałe, suche składniki. Naczynko do zapiekania posmaruj odrobiną oliwy. Nałóż połowę masy, kostkę czekolady i pozostałą część owsianki. Na wierzchu poukładaj orzechy. Owsiankę piecz około 30-35 minut w 170. Podaj z ulubionymi dodatkami.
*aby przygotować puree z dyni należy upiec kawałek dyni w piekarniku, w 180 stopniach przez około 35 minut (do miękkości) i zblendować

Czas przygotowania: 5 minut + pieczenie
Wskazówki: Smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved