BROKUŁOWA ZUPA KREM - PRZEPIS

Składniki (3-4 porcje):

-opakowanie mrożonych brokułów lub świeże warzywo (400g)

-czosnek - 1 ząbek

-cebula

-łyżka oliwy

-2 małe ziemniaki

-700g wywaru z warzyw

- jogurt grecki lub serek kremowy - łyżka

-sól, pieprz

Przygotowanie:

Przygotuj wywar z warzyw (marchewki, selera i pora). Czosnek i cebule drobno posiekaj i podduś na oliwie. Do wywaru dodaj ziemniaki, różyczki brokułu oraz czosnek z cebulą. Dopraw solą i pieprzem i gotuj około 20-30 minut. Zmiksuj do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. Podaj z jogurtem greckim.

Smacznego, dietetyk Kinga Żeleźnik Bochnia

Kontakt centrala
tel.:
502 661 260
e-mail:
biuro@bonne-sante.pl
Dla pacjenta
© 2023 Bonne Santé: odzyskaj zdrowie i atrakcyjną sylwetkę. All rights reserved